Senior Projectmanager

Ben jij een ambitieuze, resultaat gedreven Senior Projectmanager die, als drijvende kracht binnen de afdeling Business Technology van Facilicom Group, niet alleen projecten succesvol gaat managen, maar ook een actieve, positieve bijdrage gaat leveren aan het verder professionaliseren van het vak Projectmanagement? Solliciteer dan op deze prachtige functie!

WAAROM WERKEN BIJ FACILICOM

Fluitend naar je werk en fluitend weer terug! Dat is werkgeluk bij Facilicom. Als Nederlands familiebedrijf is Facilicom trots op haar omvang en haar ondernemingsgeest. Met merken als Trigion, Incluzio, Breijer, Food&i, Facilicom Solutions en Gom en een bedrijf in België. Maar nog belangrijker dan haar grootte, is de missie: samen werken aan een betere leefomgeving voor iedereen. Facilicom denkt vooral aan de lange termijn. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen holle term, maar geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Het ‘bedrijf heeft een ziel’.

Facilicom gelooft dat verandering en vernieuwing belangrijk zijn om haar missie te kunnen blijven nastreven. Daarom zijn ze altijd op zoek naar innovatieve concepten en nieuwe technologieën om haar dienstverlening iedere dag een beetje beter te maken. En ze gaan verder dan dat. Facilicom wil ook bijdragen aan een betere maatschappij. Met projecten van de ‘Facilicom Foundation’ en ‘Buitengewoon’ zet Facilicom zich in voor kwetsbare groepen en nemen ze drempels naar werk weg.

Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en te groeien binnen een inspirerende omgeving met een sociaal karakter. En dat allemaal bij een bedrijf waar de mens centraal staat, je jezelf kunt zijn en waar ze elkaar met ‘jij’ aanspreken. Hoe fijn is dat?

Als Senior Projectmanager bij Facilicom ben je actief op concernniveau. Met meerdere divisies in verschillende sectoren een geweldige uitdaging! Je bent binnen je project(en) TGKIO verantwoordelijk. TGKIO staat hierbij voor Tijd, Geld, Kwaliteit, Informatie en Organisatie. Inclusief maar niet beperkt tot; planning, uitvoering, monitoring en controle, en projectafsluiting, waardoor een voorspelbare en succesvolle oplevering wordt gerealiseerd.
Je houdt hierbij de voortgang bij en onderhoudt tijdig het contact met je senior stakeholders. Je rapporteert maandelijks aan de betreffende stuurgroep en je beheert proactief projectrisico’s.
Je verbetert processen, procedures en sjablonen, waardoor Projectmanagement binnen Facilicom naar een hoger niveau wordt getild. Dit is, gegeven het strategisch belang van het succesvol uitvoeren van projecten, als cruciaal bestempeld.
Last but not least, je faciliteert en motiveert je teamleden, waardoor er een echte teamcultuur ontstaat. Successen en uitdagingen worden geëvalueerd om het leerproces voor een volgend project te verbeteren!
Met deze belangrijke bijdragen aan de organisatie, kun je jezelf verder ontwikkelen en een waardevolle bijdrage leveren aan Facilicom. Je acteert op strategisch/ tactisch niveau en rapporteert aan het Hoofd Business IT. Deze kan niet kan wachten totdat je onderdeel gaat uitmaken van het team!

PROJECTEN BINNEN FACILICOM
Wat de projecten binnen Facilicom zo bijzonder maakt, is de grote verscheidenheid. Hoe gaaf is het om projecten te managen binnen meerdere aansprekende divisies, met elk haar eigen dynamiek? Je bent dus concern breed actief! Je kunt een project managen binnen een specifieke divisie, of voor meerdere divisies tegelijkertijd. Dit heeft niet alleen te maken met de behoefte die er is, maar zeker ook met de variatie en de hoeveelheid die jij aankunt. En dat je daarbij al snel met directie-/ senior-niveau uit de Business aan tafel zit, maakt het alleen nog maar interessanter. Er wordt zoveel mogelijk Agile gewerkt.

Ben jij die stevige, verbindende Senior Projectmanager die beschikt over de 3 Q’s (IQ, EQ en Accu) en de drive en passie heeft om uitdagende projecten succesvol te managen, om de groei en het succes van Facilicom te verstevigen? En heb je de kennis en de vaardigheden om dit in de praktijk waar te maken? Dan zien we graag jouw sollicitatie zo spoedig mogelijk tegemoet. Je krijgt binnen dezelfde werkdag een reactie van ons of we je uitnodigen voor een oriënterend gesprek.

Job requirements

Facilicom Group zoekt een kandidaat die beschikt over:

 • Minimaal aantoonbaar HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde studie op het gebied van informatica, informatiekunde;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als Senior Projectmanager met een aantoonbaar trackrecord (in het bijzonder Business projecten) binnen een organisatie met een complexe IT-landschap;
 • Ervaring met stakeholdermanagement op directie-/ senior-niveau;
 • Ervaring met werken in een Agile (SAFe) omgeving.

Daarnaast beschikt je over de volgende competenties:

 • Je bent gewend om meerdere belangen te dienen en hanteert daarbij de nodige pragmatisme, integriteit en empathie;
 • Je deinst niet terug voor een stevige uitdaging;
 • Je verbindt en creëert draagvlak voor (innovatieve) veranderingen;
 • Je hebt uitstekende communicatieve (advies) vaardigheden;
 • Je hebt een sterk analytisch en conceptueel denkvermogen. Je reduceert complexiteit tot eenvoud;
 • Je hebt een ‘hands-on’ en een ‘can do’ mentaliteit en je denkt “out of the box”;
 • Je ben zeer goed georganiseerd, herkent (zakelijke) patronen en houdt zich aan afspraken binnen deadlines en volgens richtlijnen.

Company description

“Facilicom Group werkt samen aan een betere leefomgeving voor iedereen”.
Facilicom Group is een van de grootste dienstverlenende organisaties in Nederland. Wat begon als een facilitair bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met expertise in meerdere sectoren, zoals onder andere Overheid, Retail, Zorg, Onderwijs en Transport & Logistiek. In ruim zes decennia tijd is dienstverlening onderdeel geworden van het Facilicom-DNA. De kennis en kunde, opgebouwd in facilitaire diensten, worden overgedragen naar andere branches waar nieuwe kansen worden gespot en waar kan worden vernieuwd. Dit doet Facilicom Group door middel van haar eigen labels en zelfstandige bedrijven die de visie en slagkracht delen. Deze labels zijn: Beveiliging, Schoonmaak, Catering, Bouw & Installatie, Sociaal Domein & Zorg en natuurlijk Facility Management.
Als je bij Facilicom Group gaat werken, maak je deel uit van een hybride dienstverlener met landelijke dekking en de drive om te blijven groeien en te innoveren! Het hoofdkantoor is gevestigd in Schiedam; in totaal werken er zo’n 26.000 medewerkers!

BT BINNEN FACILICOM
Er vinden interessante ontwikkelingen plaats binnen de afdeling Business Technology (BT) van Facilicom Group. In jouw rol als Senior Projectmanager wordt van je verwacht dat hier een zeer belangrijke bijdrage aan zult leveren. Voorbeelden:

 • Een verdere versterking van het alignment tussen IT en de Business;
 • De verdere digitalisering en integratie van administratieve processen;
 • De uitbesteding naar IT-serviceproviders van diverse diensten en services;
 • De keuze voor en de introductie van bij voorkeur SaaS-oplossingen;
 • De integratie van IT binnen de dienstverlening aan klanten.

De organisatie ziet er als volgt uit, met omcirkeld het team waar je deel van gaat uitmaken. Het team van projectmanagers bestaat nu ongeveer uit 15 collega’s, waarvan er zo’n 9 extern zijn. Het gemiddelde ervaringsniveau van de interne projectmanagers is 4 jaar.

Employment Conditions

Facilicom bied je een veelzijdige en uitdagende functie binnen een prachtig bedrijf, waarin je veel impact kunt maken én jezelf kunt ontwikkelen. Je komt te werken in een veelzijdige hybride omgeving, met een open cultuur, waar respect is voor je ideeën, waardering is voor je resultaten, en waar collega’s nauw samenwerken, elkaar prikkelen én ondersteunen.
Naast het bovenstaande mag je rekenen op:

 • Een aanstelling voor 40 uur per week;
 • Een bruto jaarsalaris (incl. 8% vakantiegeld) van maximaal €100.000 per jaar, waarbij het salaris per periode van 4 weken wordt uitbetaald;
 • De beschikking over een leaseauto;
 • Minimaal 27 vakantiedagen per jaar, met de mogelijkheid om vakantiedagen te kopen en te verkopen;
 • Een uitstekende collectieve pensioenregeling met een lage eigen bijdrage;
 • De beschikking over een laptop en een mobiele telefoon.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd.

Application procedure

Facilicom is op zoek naar uniek talent. Dit betekent dat deze procedure daar waar nodig kan worden aangepast, zodat elk individu zich uitgenodigd voelt om bij Facilicom te komen werken.
In ieder geval worden kandidaten, op basis van de cv-selectie, uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met ondergetekende. Als we dan samen bepalen om het proces met Facilicom te starten, volgen gesprekken met de betreffende Hoofd Business IT en mogelijk met toekomstige collega projectmanagers. Bij een positieve uitkomst volgt een eindgesprek met de CIO. Als alles goed verlopen is, zal Facilicom je een aanbod doen en volgt het arbeidsvoorwaardenproces.
 
WIL JE MEER WETEN OVER DEZE VACATURE?
Neem dan gerust contact op met Kees Slegt, Managing Partner Xtra Mile Recruitment. Kees is te bereiken op 06 – 2292 0151, of via e-mail: kees@xtramilerecruitment.nl

Apply for this position

Naam(Vereist)
Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.

Kees Slegt

Kees Slegt
Managing Partner

+31 622 920 151
Mail direct