Business Controller

Om het succes en de groei van Facilicom Group nog verder te laten toenemen zijn de financiële processen als cruciale factor bestempeld. Vandaar dat Facilicom op zoek is naar getalenteerde en gedreven Business Controller. Deze zal, in eerste instantie, vanuit de afdeling Finance, als lid van het MT van de afdeling Business Technology (BT), als drijvende kracht verbeteringen in deze processen ontwerpen en implementeren, Maar daarnaast ook zorgen voor de budgettering, de rapportages, gevraagd en ongevraagd advies geven, het MT challengen, etc. Je kunt de rol vanuit eigen initiatief zo breed mogelijk invullen. Wil jij een actieve bijdrage leveren aan het versterken van de positie van de BT en het bevorderen van de groei en succes van Facilicom Group? Dan ben jij degene waarmee we in contact willen komen!

WAAROM WERKEN BIJ FACILICOM

Fluitend naar je werk en fluitend weer terug! Dat is werkgeluk bij Facilicom Group. Als Nederlands familiebedrijf is Facilicom Group trots op haar omvang en haar ondernemingsgeest. Met merken als Trigion, Incluzio, Breijer, Food&i, Facilicom Solutions en Gom en een bedrijf in België. Maar nog belangrijker dan haar grootte, is de missie: samen werken aan een betere leefomgeving voor iedereen. Facilicom Group denkt vooral aan de lange termijn. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen holle term, maar geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Het ‘bedrijf heeft een ziel’.

Facilicom Group gelooft dat verandering en vernieuwing belangrijk zijn om haar missie te kunnen blijven nastreven. Daarom zijn ze altijd op zoek naar innovatieve concepten en nieuwe technologieën om haar dienstverlening iedere dag een beetje beter te maken. En ze gaan verder dan dat. Facilicom Group wil ook bijdragen aan een betere maatschappij. Met projecten van de ‘Facilicom Foundation’ en ‘Buitengewoon’ zet Facilicom Group zich in voor kwetsbare groepen en nemen ze drempels naar werk weg.

Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en te groeien binnen een inspirerende omgeving met een sociaal karakter. En dat allemaal bij een bedrijf waar de mens centraal staat, je jezelf kunt zijn en waar ze elkaar met ‘jij’ aanspreken. Hoe fijn is dat?

Als Business Controller werk je, vanuit de afdeling Finance, in eerste instantie voor de afdeling Business Technology. Je maakt hierbij onderdeel uit van het MT van de CIO. Jij ziet optimalisatie mogelijkheden die bijdragen aan de ambitie van Facilicom. Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor het realiseren en bewaken van het gebudgetteerde resultaat. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de afdeling Business Technology en aan de Shared Services, oefent tijdig invloed uit om de koers bij te stellen en houdt hierbij de ketens scherp in de gaten.

Verder bestaan jouw werkzaamheden uit het:

 • Maken van financiële analyses om het MT van de afdeling Business Technology en de overige Shared Services Centers te ondersteunen;
 • Continue verbeteren van financiële processen;
 • Analyseren van financiële resultaten en afwijkingen, KPI’s, interveniëren en bewaken van afgesproken acties en maatregelen;
 • Verzorgen van de Planning & Control cyclus en het opstellen van budgetten, forecast en periodieke management rapportages. 

Met deze belangrijke bijdragen aan de organisatie, zul je jezelf verder kunnen ontwikkelen en een waardevol lid worden van het Facilicom-team. Je acteert op tactisch niveau en rapporteert aan de CIO. Deze kan niet kan wachten totdat je onderdeel gaat uitmaken van het team!

Ben jij die stevige, verbindende Business Controller die beschikt over de 3 Q’s (IQ, EQ en Accu) met drive, passie om verbeteringen in de financiële processen te ontwerpen en te implementeren, en om, in eerste instantie het MT van Business Technology te versterken? En heb je de kennis en de vaardigheden om dit in de praktijk waar te maken? Dan zien we graag jouw sollicitatie zo spoedig mogelijk tegemoet. Je krijgt binnen dezelfde werkdag een reactie van ons of we je uitnodigen voor een oriënterend gesprek.

Job requirements

Facilicom Group is op zoek naar een stevige gesprekspartner met een sterk analytisch vermogen en affiniteit met financiële en niet-financiële cijfers. Je vervult de rol van business partner op een natuurlijke manier en combineert een scherpe kritische blik met oog voor de belangen van de organisatie.
Daarnaast beschik je over: 

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding op financieel- of bedrijfskundig gebied;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de rol van Cost Controller, Financial Controller of soortgelijke functie.

Daarnaast beschikt je over de volgende competenties:

 • Je bent gewend om meerdere belangen te dienen en hanteert daarbij de nodige pragmatisme, integriteit en empathie;
 • Je deinst niet terug voor een stevige uitdaging;
 • Je verbindt en creëert draagvlak voor (innovatieve) veranderingen;
 • Je hebt uitstekende communicatieve (advies) vaardigheden;
 • Je hebt een sterk analytisch en conceptueel denkvermogen. Je reduceert complexiteit tot eenvoud;
 • Je hebt een ‘hands-on’ en een ‘can do’ mentaliteit en je denkt “out of the box”;
 • Je ben zeer goed georganiseerd, herkent (zakelijke) patronen en houdt zich aan afspraken binnen deadlines en volgens richtlijnen.

Company description

“Facilicom Group werkt samen aan een betere leefomgeving voor iedereen”.
Facilicom Group is een van de grootste dienstverlenende organisaties in Nederland. Wat begon als een facilitair bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met expertise in meerdere sectoren, zoals onder andere Overheid, Retail, Zorg, Onderwijs en Transport & Logistiek. In ruim zes decennia tijd is dienstverlening onderdeel geworden van het Facilicom-DNA. De kennis en kunde, opgebouwd in facilitaire diensten, worden overgedragen naar andere branches waar nieuwe kansen worden gespot en waar kan worden vernieuwd. Dit doet Facilicom Group door middel van haar eigen labels en zelfstandige bedrijven die de visie en slagkracht delen. Deze labels zijn: Beveiliging, Schoonmaak, Catering, Bouw & Installatie, Sociaal Domein & Zorg en natuurlijk Facility Management.
Als je bij Facilicom gaat werken, maak je deel uit van een hybride dienstverlener met landelijke dekking en de drive om te blijven groeien en te innoveren! Het hoofdkantoor is gevestigd in Schiedam; in totaal werken er zo’n 26.000 medewerkers!

BT BINNEN FACILICOM
Er vinden interessante ontwikkelingen plaats binnen de IT van Facilicom Group. Een greep uit het onderstaande zorgt ervoor dat de inrichting van de BT-organisatie binnen Facilicom daarop wordt aangepast.

 • De uitbesteding naar een IT-serviceprovider van diverse diensten en services, bijvoorbeeld de werkplek;
 • De keuze voor en de introductie van bij voorkeur SaaS-oplossingen;
 • De verdere digitalisering en integratie van administratieve processen;
 • De integratie van IT binnen de dienstverlening aan klanten.

De rol van IT verandert van een serviceorganisatie (Facilicom IT) naar een regie organisatie (Business Technology). In jouw rol als Business Controller wordt van je verwacht dat hier een zeer belangrijke bijdrage aan zult leveren. De organisatie ziet er als volgt uit, met omcirkeld het team waar je deel van gaat uitmaken.

Employment Conditions

Facilicom Group bied je een veelzijdige en uitdagende functie binnen een prachtig bedrijf, waarin je veel impact kunt maken. Je bent onderdeel van een team dat verantwoordelijk is voor het neerzetten van een integrale aanpak. Je komt te werken in een veelzijdige hybride omgeving, met een open cultuur, een goede werksfeer waar collega’s nauw samenwerken, elkaar prikkelen én ondersteunen.
Naast het bovenstaande mag je rekenen op:

 • Een jaarsalaris van maximaal €98.000,- bruto, inclusief vakantiegeld o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • Minimaal 27 vakantiedagen per jaar, met de mogelijkheid om vakantiedagen te kopen en te verkopen;
 • Een auto van de zaak, of een mobiliteitsvergoeding;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende collectieve pensioenregeling en mogelijkheid tot deelname aan collectieve (zorg)verzekeringen;
 • De beschikking over een laptop en een mobiele telefoon;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Het salaris en de verlofdagen zijn gebaseerd op een werkweek van 40 uur en zullen naar rato worden berekend. Het betreft in eerste instantie een jaarcontract, wat na 1 jaar goed functioneren wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Application procedure

Facilicom Group is op zoek naar uniek talent. Dit betekent dat deze procedure daar waar nodig kan worden aangepast, zodat elk individu zich uitgenodigd voelt om bij Facilicom Group te komen solliciteren.
In ieder geval worden kandidaten, op basis van de cv-selectie, uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met ondergetekende. Als we dan samen bepalen om het proces met Facilicom Group te starten, dan volgen gesprekken met de CIO en de Directeur Finance. Bij een positieve uitkomst volgt een arbeidsvoorwaardengesprek.
 
WIL JE MEER WETEN OVER DEZE VACATURE?
Neem dan gerust contact op met Kees Slegt, Managing Partner Xtra Mile Recruitment. Kees is te bereiken op 06 – 2292 0151, of via e-mail: kees@xtramilerecruitment.nl

Apply for this position

Naam(Vereist)
Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.

Kees Slegt

Kees Slegt
Managing Partner

+31 622 920 151
Mail direct